fredag 20. januar 2017

PAPIRPIKEN av G.G Musso

Tom Boyd har havnet helt på kjøret. Han vokste opp i gettoen i Los Angeles, men klarte å skrive seg til suksess. Etter at to av bøkene i Engletrilogien ble braksuksesser, klatret han oppover i livet. Nå lever han det glade liv i et hus i et av de fasjonable strøkene ved stranden i LA. Men etter at kjærligheten i hans liv, forlot han, har han levd på alkohol, piller og andre illegale rusmidler. I tillegg har han og kompisen/manageren mistet alt de har av penger, og det er bare et tidsspørsmål før både huset og bilen forsvinner.

En dag når han er på sitt dypeste i livet, står plutselig en naken kvinne i stua hans. Hun påstår at hun falt ut av boken hans, og at hun er en av hans karakterer i Engletrilogien. Forlaget trykte opp 100.000 av en spesialutgave av boken hans, men en feil gjorde at boken stopper midt i, og resten er blanke sider. Boken stopper midt i en setning, og det var der Billie falt ut.
Tom vil ikke ha Billie der, han vil bare ha sin store kjærlighet tilbake. De blir enige om en avtale: Billie hjelper Tom å få kjæresten tilbake, mens Tom skal skrive en bedre utgave av Billie i neste bok. Dette fører dem til et luksushotell i Mexico, der Billie faller om og havner på sykehus. Hun kastet opp blekk, og blodprøvenene viser cellulose i blodet. De haster til en spesialist i hjerte og kar i Paris, for å finne ut hva "Papirpiken" lider av.
De konkluderer raskt med at Tommy skrive ferdig historien om Billie, for å klare å sende henne tilbake til fantasiens verden, der hun hører hjemme, og for å redde livet hennes. Den virkelige verden suger livet ut av henne, sakte men sikkert. Det eneste problemet er at Tom har fullstendig skrivesperre.
De neste ukene i livet hans, blir noen av de viktigste i livet hans!


I utgangspunktet var jeg litt skeptisk til denne boken, og i begynnelsen var den litt trå. Men jaggu tar den seg opp! Stadige tvister og vrier, som jeg aldri hadde forventet, gjør at boken blir veldig spennende. Jeg begynte boken med å "heie" på en person, men forandret mening opp til flere ganger underveis. Denne boken ga mersmak på G.G Musso!!

4 kommentarer:

  1. Jeg har ikke lest noe av Musso, men jeg har romanen hans "Etterpå" stående i bokhylla. Den håper jeg at faller i smak like godt her som du likte "Papirpiken". Ha en super lørdagskveld :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det erngodt mulig det blir mer Musso på meg ettervern. God lesing, Mari! Og ha en fin kveld! 😊

      Slett