lørdag 11. mars 2017

KANINJEGEREN av Lars Kepler

Joona Linna sitter i fengsel, og skal sitte der enda en stund. Han har imidlertid fått seg en ny venninne, som kommer på besøk i fengselet. De er gamle barndomsvenner, og hun tok kontakt da hun hørte at han satt i fengsel.

Utenfor murene blir Sveriges utenriksminister drept. Han har leid en prostituert, som han har misbrukt og lenket fast til sengen. Hun klarer å komme seg løs, og blir da vitne til at morderen skyter han gjennom begge øynene. Morderen lar øyevitnet leve.
I media har utenriksministeren gått  bort etter kort tids sykeleie.

Saga Bauer og hennes kolleger begynner å nøste opp i saken, og klarer å koble morderen til en terrorgruppe. Lederen av denne terrorgruppen sitter i fengsel, og skal forflyttes til samme avdeling som Joona Linna. Politiet trenger sårt hans hjelp for å klare å infiltrere denne gruppen. Linna får da innvilget permisjon, og skal delta i etterforskningen av saken utenfor murene.
På hans eget vis avhører han øyevitnet, og klarer jo å finne frem detaljer som politiet ikke har funnet. Små detaljer som bare er bittesmå brikker i et stort puslespill. Etter et mislykket forsøk på å infiltrere terrorgruppen, må Linna tilbake i fengselet etter endt permisjon, selv om han har blitt lovet at han skulle bli en fri mann etter at han hjalp politiet med etterforskningen. Han blir i tillegg lagt på isolat, av sikkerhetsmessige årsaker. Det har han absolutt ikke tid til. Han har nemlig funnet en ledetråd til morderen. Han vet nemlig hvem neste offer er. Han fikk ikke formidlet dette tidsnok..

Saga begynner å nøste i fortiden til ofrene, og klarer å finne en forbindelse til en kostskole der begge ofrene gikk på videregående. En guttegjeng "eide" skolen, og gjorde akkurat det de ville der. Inkludert en gruppevoldtekt av en medstudent. Linna blir løslatt fra fengselet. Politiet er helt avhengig av han for å klare å løse saken.
Nå er kaninjegeren på jakt. I følge regler kaninjegeren spiller for ofrene før de dør, er det åtte som gjenstår.Dette er bok nummer seks i serien om Joona Linna. Man trenger ikke lese alle bøkene i rekkefølge for å skjønne sammenhengen, alt blir forklart under veis. Dette er nok ikke den beste boken i serien, men den er på ingen måte dårlig! Den er spennende helt fra begynnelsen, og det tok veldig lang tid før jeg skjønte sammenhengen mellom de parallelle historiene. Og avslutningen hadde jeg absolutt ikke sett komme! Vanligvis tror jeg at det aller fleste karakterene i historien er morderen, en etter en, men denne gangen kom morderen som regn fra klar himmel. Jeg hadde ikke mistenkt personen en eneste gang tidligere. Da vil jeg si at forfatteren har gjort en god jobb!
Og det siste kapitlet lover godt for neste bok. Det blir en pangstart av en annen verden, rett inn i spenningen som denne boken avsluttet med.

1 kommentar: