mandag 2. mai 2016

UGLEN av Samuel Bjørk


En ung pike blir funnet drept i skogen. Kvalt, naken, og i sentrum av et pentagram liggende oppå en seng av fjær. En Ung pike med en vanskelig fortid, bor på et hjem for ungdom, nettopp som henne. Hun forsvant for tre måneder siden. Ingen har sett henne. Bare en kort SMS om at hun har det bra.

Holger Munch strever med å innse at ekteskapet virkelig er over, enda det et ti år siden. Han er drapsetterforsker, den beste av sitt slag. "Saved by the bell" i barnebarnets bursdagsselskap hjemme hos ekskona sammen med den nye kjæresten hennes. Det skulle vise seg at saken som ventet han skulle kreve så mye mer av han enn forventet.

Mia Krüger, psykisk ustabil, suicidal, genial og den beste av sitt slag. Tidligere del av Munchs team i politiet, og er nå tilbake på prøve. Kun fordi de er fullstendig avhengig av hennes, litt merkelige, men fantastiske hode. Ved hjelp av sterke tabletter, Carlsberg og Jägermeister griper hun fatt på saken som nå ligger foran dem. Hun klarer å se mønster og sammenhenger der andre bare ser håpløshet og en urettferdig verden.

Hvilken sammeheng er det mellom den drepte jenta og en australsk sekt, og hvilken rolle spiller Hurumlandet Gartneri, hjemmet jenta bodde på, i saken?
Hjelp fra uventet hold fører dem et steg nærmere løsningen på hvilken galning som kidnapper jenter og holder dem fanget i et hamsterhjul, der hun må løpe som en gal for både å holde varmen og for å få mat. Klokken tikker når datteren til Munch plutselig står midt i hamsterhjulet.

Jeg må innrømme at starten på denne boka var lit treg. Det tok, etter min mening, lang tid før handlingen kom ordentlig i gang, men i ettertid ser jeg at informasjonen i begynnelsen var nok så viktig for å forstå resten av historien. Da jeg først kom inn i historien, var det en spennende bok, og da fløy sidene av gårde. Dette er bok nummer to fra Samuel Bjørk, og for å forstå karakterene ordentlig burde jeg nok lest den første boken først. Men jeg sitter ikke igjen med en følelse av at man må lese dem i rekkefølge, da historiene er ulike.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar