torsdag 17. juli 2014

POTENSGIVERNE av Karin Brunk Holmqvist

Jeg gjorde den store tabben å reise på feire med for lite lesestoff. Resultatet ble da at jeg fant denne i en bokhylle. Og du verden så morsomt og godt skrevet!

Søstrene Elida og Thilda er godt oppi 70-årene, og bor enda i barndomshjemmet i en liten bygd i Sverige. Ingenting er modernisert siden de var små, og de føler heller ikke at det er behov for modernisering. De har jo levd slik hele livet. De to søstrene har aldri vært gift eller noen gang vært sammen med en mann. De går gjennom de samme rutinene hver dag, og trives for så vidt godt sammen.
En dag flytter det inn en mann i nabohuset, og før de vet ordet av det har de kjøpt seg nye søndagskjoler og planlagt å få "flytta dassen inn". Men de mangler penger. Men de utspekulerte søstrene begynner å selge potensmiddel over postordre, gjennom en annonse i et ukeblad. Thilda og Elidas bror begynner å bli bekymret for søstrene, som aldri har brukt mer penger enn de strengt tatt trenger, og nå skal se liksom kjøpte nytt dass? Og den nye naboen de snakker så varmt om?

En fantastisk historie om hvordan er så til de grader firkantet liv kan forandre seg så mye. Det skulle bare en mann til..
Jeg tror ikke denne boken helt er ment til min aldersgruppe, men jeg måtte dra på smilebåndene mer enn en gang. Bare det at det plutselig skjer noe i den lille bygda, så blir de så fortumlet at kveldskaffen blir ti minutter forsinket og de glemmer å legge gebisset i vann for natten. Og når de to jomfruene i tillegg skal selge potensmiddel for å kjøpe inne-dass. Det kan bli mye for hvem som helst.
Lettlest sommerunderholdning!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar