torsdag 17. juli 2014

TANGLED av Emma Chase

Tangled er den første boken i New York-serien, der vi møter forretningsmannen Drew Evans. Han lever det glade ungkarslivet, strør om seg med penger og ikke minst damer. Han lever etter prinsippet om å aldri kjøre samme karusell to ganger.. Han er arrogant og selvsikker som dagen er lang, men han er utrolig dyktig på det han gjør.
Men når han finner Kate på en bar sent en lørdagskveld, gir han opp alle regler og prinsipper han har satt for seg selv. Han faller pladask for den mest fantastiske kvinnemennesket på planeten, men hun er forlovet og ikke like løs på tråden slik som han er vant til. Han kan rett og slett ikke få denne kvinnen. Og for å sette prikken over i-en, dukker hun opp som den nyansatte mandag morgen. Drew legger ingenting i mellom når han går etter kvinnen i sitt liv, og som den drittsekken han kan være tar dette lengre tid enn nødvendig.

Jeg har lest flere av disse såkalte "husmorporno"-seriene,og på mange måter er de veldig like. Men denne er annerledes. For denne er den skrevet slik at det er en mann som forteller historien, noe som faktisk er utrolig interresant. En manns hjerne er ikke alltid like lett å forstå, og jeg har nå innsett at menn må ha det meste inn med teskje... Språket er annerledes i denne boka enn bøker der kvinner er fortellere. Språket er ganske snevert, med mye banning, og beskrivelsene er korte og få. Rett og slett beskrevet slik en mann ser på verden.

Jeg leste boka på engelsk, og er veldig glad for det. Jeg tror ikke at en oversetter klarer å formidle språket like bra på norsk.
Og jeg gleder meg til fortsettelsen!! Dette var en bok som bare forsvant av gårde. Den er relativt lettlest, og med et glass vin på solsenga er den absolutt verdt å få med seg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar