mandag 5. mai 2014

ET SKJEBNEMØTE av Nicholas Sparks

Jeg seiler videre i Sparks verden, men denne gangen på norsk. Her møter vi Jeremy som bor i New York og jobber som freelancer for en vitenskapsavis. Etter en TV-opptreden der han avslører en så kalt klarsynt, får han et brev fra en eldre kvinne om at de har gjenferd på kirkegården. Han pakker dermed utstyret og reiser sørover for å undersøke. Selv tror han ikke på slike ting, og mener at alt har en naturlig forklaring.

Når han kommer nedover møter han bibliotekaren, som er en sørstatsskjønnhet. Dette er det man kaller et skjebnemøte. Jeremy får bare et kort glimt av henne første gang han ser henne, men du verden for en kvinne! Han blir betatt med en eneste gang. Men også her møter kjærligheten motstand. En av politimennene i byen er også vilt forelsket i denne skjønnheten, og skjuler ikke sjalusien. Samtidig skal jo han reise tilbake til sitt perfekte New Yorkliv bare om noen dager.

Jeremy jobber iherdig for å finne ut av dette mysteriet på kirkegården. Hver kveld ved midnatt når det er tykk tåke i området kan man se et flakkende, men fantastisk lys på den gamle kirkegården. I følge legenden er dette de gamle gjenferdene som gjør opprør. I tillegg til at kirkegården har sunket de siste årene. Når Jeremy endelig får se lysene selv, finner han fort løsningen. Men løsningen til kjærlighetsdramaet hans er ikke like enkel. Han må jakte på sin utkårede, og enda byr hun på motstand.

Selv om jeg bare har lest to bøker av Sparks begynner jeg å se et mønster. Kvinnene i bøkene hans er vokst opp uten foreldre, slik at besteforeldrene har tatt seg av dem. De har opplevd mye motstand i kjærlighetslivet tidligere, og har vanskelig for å stole på nye menn. Men så kommer den kloke bestemoren og gir dem et akkurat stort nok dytt i baken til at de kommer seg videre i livet. Jeg syns at denne boken egentlig var veldig lik "The Lucky One", slik at denne boken ble aldri helt spennende. I tillegg synes jeg at jobben som freelancer tok alt for mye plass i begynnelsen av boken, men så hadde den ikke like mye fokus på slutten når mysteriet skulle avsløres. Dette gjorde at den var veldig treg i starten. Dette kan være den krimelskende delen av meg som snakker(det er alt for lenge siden jeg har lest ordentlig god krim!) Men alt i alt en ok kjærlighetshistorie levert av Sparks.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar