mandag 5. mai 2014

THE LUCKY ONE av Nicholas Sparks

Dette er min første bok av Nicholas Sparks, men har tidligere sett flere filmatiseringer av hans bøker.

I denne boken møter vi Logan som har vært to runder i Afghanistan for den amerikanske hæren. Begge turene har han være nær ved å dø, og de alt for mange av hans medsoldater kom hjem i kiste. Men Logan fant en lykkeamulett, et bilde av en kvinne. Hun har holdt han i live og i sikkerhet gjennom begge turene, og nå må han finne henne.

Når han kommer hjem til USA, nok så preget av hendelsene i krigen, begynner han å gå på tvers av landet for å finne kvinnen som reddet livet hans. Når han endelig finner henne, vet han egentlig ikke helt hva han skal gjøre. Skal han bare fortelle alt med en gang slik at hun tror at han er gal, eller skal han prøve å bli kjent med henne først. Han velger det siste alternativet, og tar jobb som hundepasser på kennelen hun driver.
Han blir fort god venn med bestemoren og sønnen til "lykkeamuletten", og gjør en god jobb på kennelen. Og etterhvert kommer han nærmere henne også, og finner ganske fort ut at det er kvinnen i sitt liv. Men med en ganske sjalu eksmann, som er villig til å gå ganske langt, blir kjærligheten tøffere enn forventet.

Slik som de fleste bøker som er blitt filmatisert, er boken mye bedre enn filmen. På film får man ikke frem følelsene en forfatter kan skildre i en bok. Samtidig får leseren levd seg mer inn i historien, og føler kanskje mer at de er en del av hele historien. Men som sagt så har jeg sett filmen tidligere, før jeg leste boka. Dette gjør jo at jeg vet mer hva som kommer til å skje når jeg leser, og vendepunktene får ikke samme effekten som det er ment. Men samtidig sitter jeg som leser og ser for meg en kjekkas som Zac Efron som svetter rundt på en kennel. Og jeg tror alle av det kvinnelige kjønn ser for seg seg selv som "lykkeamuletten" når hun beskrives, og han sjarmerer henne i senk. Godt for fantasien! Et godt valg for den kjærlighetssyke i disse vårdagene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar