mandag 23. november 2015

THE FIRE CHRONICLE av John Stephens

De tre søsknene er nå tilbake på det gamle, fæle barnehjemmet i Baltimore etter at de fant Atlaset som styrer tiden i Cambridge Falls. Onde trollmenn er også på jakt etter de tre bøkene, og barna er nå i fare. I tillegg til at de blir jaktet på av de ondeste og mektigste trollmennene i verden, så er det veldig viktig at de finner bøkene først.

Dire Magnus' menn finner barna på barnehjemmet, og for å redde søsknene tar Kate med seg en av mennene til Dire Magnus til fortiden for å bli kvitt han. Men Kate besvimer, og Atlaset forsvinner. Hun er fanget i fortiden.

I nåtiden må nå Michael vise at han kan være den eldste og ta ansvar for lillesøsteren. De er på rømmen fra Dire Magnus' menn, og kappløpet om The Fire Chronicle - Boken som styrer livet - har begynt.

Michael kjenner kraften i boken trekke han nærmere og nærmere, helt til de står i isødet i Antarktis. Boken trekker Michael, Emma og Gabriel, en god venn og hjelper fra Cambridge Falls, mot en hule. En skulle jo tro at huler i Antarktis var fylt med snø og is, men neida. Her bor alvene, og de bor midt i en varm skog med en aktiv vulkan som truer med å eruptere når som helst. Boken er, som forventet, godt bevoktet, men at det skulle være en drage som var vokter, hadde ikke Michael regnet med. Har han den styrken han trenger for å finne boken, og i tillegg klare å passe på den, og være sterk nok til å bruke den riktig?

Oppfølgeren til "The Emerald Atlas" leverer etter forventningene! Spenningen er til tider til å ta og føle på, og nå historien i tillegg foregår både i nåtid og i fortiden, så blir det ekstra spennende. Det gjør også at man må følge litt ekstra med, for å henge med i historien. Nå ser jeg virkelig frem til avslutningen av trilogien om "The Books of Beginning", der søsknene leter etter den siste boken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar