mandag 16. november 2015

THE EMERALD ATLAS av John Stephens

Dette er første boken i trilogien om "The Books of The Beginning", der Stephens introduserer oss for søsknene Kate, Michael og Emma. Kate som er den eldste har kun få minner om sine foreldre, men hun husker julekvelden da foreldrene forlot dem, og de ble sendt på barnehjem. Siden den gang har de bodd på utallige barnehjem, det ene verre enn det andre.
Nå skal de flyttes til et barnehjem i en by ingen har hørt om, og det meste virker merkelig når de ankommer. De skal bo på en øy med høye fjell, som de ikke kunne se da de reiste over innsjøen, huset de skal bo i virker som om det har vært ubebodd og forlatt i flere år, det er ingen barn i byen, samt at det kun er de tre som skal bo på barnehjemmet.

Huset er svært, og kan minne om er labyrint. På oppdagelsesferd gjennom huset kommer de over en hemmelig gang til noe som kan virke som et kontor. Nysgjerrige som barn flest er, finner de en interessant bok. Den ser gammel ut, men er helt tom.
Tidligere på dagen hadde hun fått et gammel bilde fra vaktmesteren på barnehjemmet. Når Kate da legger dette bildet på en av de tomme sidene i boka, befinner alle tre seg plutselig der bildet ble tatt. De har nå kommet til samme byen de bor i nå, men de har reist tilbake i tiden.
Cambridge Falls i fortiden er ganske annerledes enn nåtiden. En ond heks har tatt over byen, alle mennene jobber døgnet rundt i gruvene, barna holder hun fanget i huset sitt (som er det samme huset Kate, Michael og Emma bor i i nåtiden), mens mødrene fortvilet prøver å få sine menn og barn tilbake. Denne onde heksa er nemlig på utkikk etter en veldig mektig bok som for mange hundre år siden ble gjemt inne i fjellet i Cambridge Falls.
Kate, Michael og Emmas eneste styrke mot heksa, er deres sterke bånd som søsken og familie. Men når fortiden deres kommer frem, viser det seg at det var forutbestemt at akkurat de tre barna skulle dukke opp i Cambridge Falls og finne den mystiske boken på kontoret i barnehjemmet. Vil de klare å kommer seg tilbake til nåtiden?

Enormt spennende bok! Anbefales virkelig! Det som fanget min oppmerksomhet og gjorde at jeg valgte denne boken, var fordi en anmelder hadde beskrevet den som en god blanding Harry Potter og Narnia, to serier som har fascinert meg opp til flere ganger. Veldig spennende historie, med flere vendepunkter man ikke så komme, noe som gjør historien veldig spennende og uforutsigbar. Selv om enkelte ting er veldig opplagte, klarte iallfall ikke jeg å forutse hvordan boken endte. Gleder meg allerede til fortsettelsen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar