fredag 25. oktober 2013

GANGSTER-BESTEMOR av David Walliams

Nå har jeg tatt fatt på barnas verden igjen, og denne gangen er det Ben og Bestemor som er ute på nye eventyr.

Ben må være hos verdens kjedeligste bestemor hver fredag, fordi mor og far er på selskapsdans da. De er dansefrelst! Bestemor lukter kål, serverer alltid kålsuppe og kålpai når han kommer, og går rundt og fiser hele tida. Det er så kjedelig å være hos bestemor!
Hun forlater heller aldri huset. Såvidt Ben vet om. Og en dag han når han er på leting etter småkaker, finner han noe i kakeboksen som aldeles ikke skal være der: den er full av smykker!
Da får Ben høre om Bestemors ungdom, da hun var verdens mest ettersøkte smykketyv! Hun har stjålet de fineste smykkene i hele verden, men det er en skatt hun ikke har fått tak i enda: Kronjuvelene til Dronning Elisabeth.
Da får Ben en fantastisk ide: han og Bestemor skal stjele kronjuvelene! Han klekker en fantastisk plan, og forberedelsene er i gang.

Dette er en bok som alle barn bør lese. For bestemødre er ganske kule, selv om de stinker kål og fiser hele tiden. For de har vært unge de også, uansett hvor usannsynlig det måtte virke. Denne boken sier også noe om at man må utnytte den tiden man har sammen med besteforeldre, de lever ikke evig de heller..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar