fredag 28. juni 2013

INKAENES GULL av Clive Cussler

Dirk Pitt, denne gangen var det nære på! Som vanlig klarer Dirk og Al Giordino å rote seg borti noen ekle fyrer. Når to en arkeolog og en fotograf forsvinner i en offerbrønn i fjellene i Peru, kommer Dirk og Al til unnsetning. Men det blir ikke så lett å redde dem, når en bande med gravrøvere stikker kjepper i hjulene deres.

Disse folkene driver et tilsynelatende lovlig firma i USA, på overflaten iallefall. Det viser seg etter hvert at de stjeler kunst og arkitekturskatter over hele verden, importerer og selger skattene ulovlig. Men når Pitt og gravrøverne i Solpemachaco kommer over to forskjellige veier til en enorm gullskatt, som til nå bare har vært en myte, blir det et kappløp mot tyvene. Solpemachaco skyr ingen midler for å finne skatten først.

Pitt er glad i vann og er en god svømmer, men når han må overvinne en over 100 km lang underjordisk elv, er det nære på..

Denne Dirk Pitt er en fabelaktiv mann! Og Cussler skriver kjempebra. Men denne gangen synes jeg liksom at jeg lå på samme nivå som forfatteren, og ikke ett skritt bak slik det vanligvis er. Men boken er spennende, og problemet med kunsttyveri blir tatt opp på en grotesk måte, men sikkert ikke så alt for langt fra virkeligheten som en skulle tro.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar