søndag 27. oktober 2013

THE DEATH AND LIFE OF CHARLIE ST.CLOUD av Ben Sherwood

Charlie St.Cloud og lillebroren Sam er ute for en bilulykke der Sam dør, men Charlie blir gjenopplivet og får leve videre. I mellomrommet mellom liv og død gir Charlie og Sam hverandre et løfte om å aldri forlate hverandre. Dette blir vanskelig når Sam er død. Men Charlie blir velsignet med en egenskap for å kunne holde løftet sitt: Han kan se og snakke med personer som er døde, men som ikke har gått videre, "inn i lyset". Derfor kan Charlie og Sam være sammen hver dag ved solnedgang. Hver eneste dag spiller de baseball ved gravgården. Charlie som nå jobber som vaktmester og altmuligmann på gravgården, står på stedet hvil i livet sitt. Han kan aldri forlate hjembyen, for han må rekke hjem til Sam ved solnedgang, og han kan ikke ha venner eller kjæreste, fordi alle tror han er gal hvis han forteller at han spiller baseball med den døde lillebroren hver kveld.

Men når Tess kommer inn i bildet forandrer alt seg. Hun skal seile verden rundt. Alene. Men da hun tar den siste testturen før hun skal reise, seiler hun rett inn i en storm og forsvinner. Men Charlie finner henne på gravgården, foran farens grav. Hun og Charlie spiser middag og har noen fine dager, før Charlie finner ut at hun faktisk er savnet. For når Tess går rundt i byen, er det ingen som kan se henne. Bortsett fra Charlie.

Nå begynner kappløpet med å finne Tess før det er for sent. Men hvis Charlie skal finne henne kommer han ikke tidsnok hjem til Sam..

Denne boken leste jeg etter at jeg hadde sett filmen, fordi filmen har en helt utrolig fin historie. Men bok og film er ganske ulike. Både bok og film får meg til å begynne å tenke over hva som faktisk skjer etter at vi dør, og om de vi er glade i alltid er her, men at vi ikke kan se dem. Boken gir en fin vinkel på hvordan "etterlivet" kan være. Men boken sier også noe om hvor viktig det er for de etterlevende å  leve videre, for de er alltid med oss. Uansett hvor vi er. Kjempefin historie, anbefales!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar