søndag 30. desember 2012

THE PACT av Jodi Picoult

Chris og Emily har vært naboer og bestevenner siden de ble født. Det har alltid lagt i kortene at de skulle bli kjærester. De er hverandres bedre halvdel, og uten den andre er de ikke hele. Men en natt blir foreldrene deres vekket av en telefon fra sykehuset; barnet deres er skadet. Emily har skutt seg selv i hodet med en pistol, og Chris har et stygt kutt i hodet. Chris forteller at planen var at begge skulle ta livet deres, men at Chris besvimte før han fikk sjansen. Men politiet er mistenksom, og Chris blir anklaget for mord på sin egen kjæreste. 
Denne historien handler om hvordan Chris takler å sitte i fengsel i et halvt år til saken kommer opp i retten, og selve rettsaken. Forsvarsadvokat Jordan mener de har en god sjanse til å vinne denne saken, selv om det er tvil om Emily virkelig var suicidal som Chris mener. Rettsaken tærer på alle parter i saken, og det sterke vennskapet mellom familiene forsvinner helt.

Denne boken er ikke helt min stil. Jeg fikk boken i gave for lenge siden, men har ikke lest den ettersom det virker som en skikkelig kliss-historie. Men når jeg begynte å lese, ble jeg veldig positivt overrasket. Dette var absolutt ikke kliss. Dette er rett og slett en tragedie. Men Picoult forteller veldig bra, og gir historien liv og troverdighet. En litt annerledes kjærlighetshistorie som garantert vekker følelser!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar