søndag 30. desember 2012

ATLANTIS FUNNET av Clive Cussler

På 1800-tallet finner noen sjømenn en hodeskalle av obsidian når de ligger fastfrosset i isen i Antarktis. Over hundre år senere finner man en akkurat lik i USA. Når det kommer en professor for å se på hodeskallen og hulen den ble funnet i, blir gruven sprengt og folkene blir innestengt. I tillegg stiger vannmassene fort. Når det ser ut som om alt håp er ute, så er Dirk Pitt plutselig der. NUMA har forsket i nærområdet, og hadde funnet en alternativ vei inn i gruven.
Når Dirk er i Antarktis for å dykke og undersøke det sagnomsuste riket Atlantis, blir skipet han er ombord på beskutt av en gammel ubåt fra 2. verdenskrig. Dette mener han har en sammenheng, og begynner å bli nysgjerrig.
På eksepsjonelt Dirk Pitt-vis finner han organisasjonen Ny Skjebne, som jobber for samme sak som Hitler; Kun den ariske rasen er god nok. De tror at det for lenge siden bodde et veldig smart folkslag, som i dag er nesten utryddet av noe som kan ligne på en stor oversvømmelse. Ny Skjebne er avstamninger fra dette folkeslaget, og tror at det kommer en ny oversvømmelse. Flere identiske hodeskaller blir funnet rundt omkring i verden. Spørsmålet er; hvem finner dem først, Ny Skjebne eller Dirk Pitt?
Dirk jobber med å gjennomskue dem, og finner ut at de har slue planer pågående på Antarktis. Aldri har Dirk møtt så stor motstand, og hatt hele menneskehetens skjebne i sine hender.

Dirk Pitt er bare helt fantastisk! På merkverdig vis klarer han å rote seg borti de rareste problemer. Men han kan å sjarmere. Og Clive Cussler skriver helt fantastisk. Vi blir tatt med på de mest fantastiske rundturene i verden, og nye overraskelser dukker opp over alt. Cussler skriver ikke som andre krimforfattere. Der er det politi og alkoholiserte førstebetjenter. Men her er det bare en marinarkeolog, som han en tendens til å være for nysgjerrig. En ekte helt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar