mandag 6. juli 2009

SORGENFRI av Jo Nesbø

Sorgrenfri er etterfølgeren til Rødstrupe. Harry Hole holder fortsatt på med "Ellen saken". Ellen var en kollega av Harry, før hun ble drept. Og som vanlig tror Harry at det er noe galt her. I Rødstrupe fikk Harry seg kjæreste. Rakel. Hun og sønnen Oleg må til Russland i rettsak mot faren. Han vil ha foreldre retten til Oleg.

Samtidig som de er i Russland blir en bank i Oslo ranet. Mannen i banken bruker seks sekunder for mye når han henter ut pengene. Derfor skyter raneren en kvinne. Ranet gjøres på en veldig proffesjonell måte. Politiet har ikke mye å gå på. Harry etterforsker saken med Beate Lønn. Hun er ny og har en fantastisk evne til å huske folk. Hun husker faktisk alle ansiktene hun har sett i hele sitt liv. Hun ser på ransvideoene, men hun har ikke mye å gå på.

Harry blir invitert på middag hos Anna. En gammel kjæreste. Han våkner om morgenen med en 12 timers blackout. Han husker ingenting. Han må ha drukket. Når han kommer på jobb blir han satt på en mordsak. Anna er død. Hun blir funnet med en pistol i høyre hånd. Selvmord i følge Tom Waaler. Harry tror det er noe galt, hun ville ikke begått selvmord.

Begge sakene virker uløselige. Ingen soleklare bevis og en plagsom Tom Waaler. Harry begynner å motta mail fra morderen. Morderen har fulgt nøye med i etterforskningen, og et nytt ran blir gjennomført. Harry og Beate søker hjelp hos den berømte serie raneren, Raskol. Han og Harry blir enige om en avtale. Raskol hjelper Harry et stykke på veien og saken er så godt som løst. De må bare finnen mannen først. Etterforskningen forflytter seg til Brasil en stund, før de finner mannen død. Tilbake i Oslo feirer de seieren. Så kommer en ny mail. Tilbake til start. I Anna saken plages Harry like mye. Serieren kommer tilslutt, men Ellen saken er like uløst. Triumfen føles ikke like stor. Rakel og Oleg kommer hjem og har vunnet rettsaken, og julestemningen kan komme.


Harry Hole er liksom min mann. Jeg blir bare mer og mer imponert. Han løser saken av de minste detaljene som alle andre overser. Dette er nok ikke en av de beste bøkene til nesbø, men den er bra. Denne boken var faktisk litt vanskelig å skrive om. Jeg vet ikke hvorfor, men det må være noe med detaljene med begge sakene som etterforskes samtidig. Men det viktigste av alt er at Harry Hole seirer igjen. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar