søndag 15. mars 2009

DEN SISTE CATO av Matilde Asensi


-Matilde Asensi er en spansk forfatter og ble født i Alicante, Spania i 1962.
.
.
-Ottavia Salina er nonne i Vatikanet i Italia. Hun jobber langt under bakken i det hemmelige arkivet i Vatikanet, som forsker på gamle skrifttyper. Hun blir sammen med en kaptein fra Sveitsergarden og en egyptisk arkeolog dratt inn i et drama, som senere nesten kan beskrives som et mareritt. Det hele begynner med en flystyrt. En av mennene som dør blir funnet med flere greske tegn risset inn i huden, ved siden av han ligger en del av Kristi Kors. Ottavia blir kalt inn for å hjelpe til å løse tegnene. Etter en hel del tenking og flere døgn uten dagslys begynner noen få biter å falle på plass. De blir ledet mot et gammelt, hemmelig brorskap, som har sverget på å passe på korset Jesus ble hengt på. de må gjennom 7 prøver, i de syv dødssyndenes byer. De drar rundt til byene med Den guddommelige komedie, av Dante, som kart.
.
.
-Dette er den desidert beste boken jeg noen gang har lest. Den er ulidelig spennende, og etter 475 sider blar man febrilsk etter flere. Jeg liker bøker når religion blir fremstilt på denne måten, og i tilleg er det spennende. Boken er skrevet litt på samme måte som "Da Vinci Koden", men den er 10 ganger bedre. Denne boken bare MÅ leses!

7 kommentarer:

 1. Så spennende! Jeg har ikke hørt om denne boka. Hvor fikk du den anbefalt?

  SvarSlett
 2. Jeg fikk den i julegave. Naboen min jobber på libris, og hun vet hva jeg liker å lese. Det er en bestselger i Spania, med over 1 mill solgte.

  SvarSlett
 3. Høres ut som en ulidelig spennende bok:D Du som er interessert i religion/historie-spenningsbøker burde kanskje se om du får leste enten Javier Sierras "Den Siste Nattverden" eller "Den fjerde regelen" av Ian Caldwell og Dustin Thomason;) Kjempegode og fantastisk spennende bøker:)
  Forresten Mette: Få noen av disse bøkene (i tillegg til "Den Siste Cato") på biblioteket, det hadde gjort seg;D

  SvarSlett
 4. Takk for tipset, skal se om jeg finner dem ;D

  SvarSlett
 5. Flott med boktips til biblioteket. Jeg tar gjerne imot anbefalinger, og kjøper gjerne inn det dere vil ha. Den boka som jeg bestilte til deg, Margrethe lar fortsatt vente på seg. Merkelige greier...

  SvarSlett
 6. Hvilken bok var det?

  SvarSlett
 7. Holy blood, holy grail. En av bøkene jeg hadde lyst å lese før jeg skrev særemnet. Dan Brown har vært i rettssak mot forfatterne av boken, han ble beskyldt for plagiering.

  SvarSlett