søndag 29. mars 2009

NATTSØSTEREN av Unni Lindell


-Unni Maria Lindell ble født 3. april 1957 i Oslo. Hun har skrevet en diktsamling, en rekke kriminalromaner, noveller humorbøker og barne- og ungdomslitteratur. Hun er mest kjent for de syv kriminalromanene om førstebetjent Cato Isaksen. I alt har hun utgitt 40 bøker. Hun bor nå på Høvik med sin mann og to sønner.
.
.
-14 år gamle Kathrine Bjerke forsvant en kveld i februar og noen dager senere blir bestemoren hennes skutt og drept på åpen gate i Ullevål hageby. Førstebetjent Cato Isaksen og teamet hans blir satt på saken, og finner fort ut at disse to sakene henger sammen. Vitner blir avhørt flere ganger og saken ser håpløs ut. Kathrines stefar er slakter, kjæresten er hemmelighetsfull, moren er har mistet både sin mor, datter og håpet. Små sannheter kommer frem underveis, men saken har ingen ende. Politiet nedprioriterer saken, men Cato Isaksen jobber videre i smug. Han finner flere løse tråder, men alle leder tilbake til start. Han er nær ved å gi opp når saken tar en overraskende vending, og en enda mer overraskende slutt.
"Den som ser, vet ikke hva han ikke ser."
.
.
-Denne boka er utrolig bra. Den er spennende fra første side, og har ingen død-punkter. Lindell skriver på en så bra måte, at alle vitnene i boka kunne vært den skyldige. Boka har 365 sider, men det virket som 100. Det gikk kjempe fort, plutselig var det over. Boka er fyllt med alle slags rare mennesker. Folk som har noe viktig å si for saken, men tørr ikke for at de ikke vil bli innblandet i noe. Hvis etterforskeren er nysgjerring nok kommer alt frem. Det har Cato Isaksen vist oss. Denne boka anbefales!

3 kommentarer:

  1. God bok. Det som er fint med Unni Lindell sine bøker, i tillegg til at de er spennede, er at hun har så korte kapittel. Veldig lesevennlig både for folk i farta og folk som synes det er tungt å lese. Det blir veldig lett å "bare lese et kapittel til", og på den måten er man plutselig ferdig med boka.:)

    SvarSlett
  2. Ja, jeg merket det. Klarte ikke å legge den fra meg :)

    SvarSlett
  3. Leser denne boka på skolen, og liker den veldig godt!:D Den er utrolig spennende!

    SvarSlett