lørdag 21. mars 2009

TARANTELLEN av Jorun Thørring


-Jorun Elise Thørring Loennechen ble født 14 mai 1955, i Tromsø. Hun er norsk lege, spesialist i gynekologi og forfatter. Hun debbuterte med skyggemannen i 2005. For boken Tarantellen, fikk hun Havmannprisen i 2007.
.
.
- Orla Os er nordlenning. Hun jobber som rettsmedisiner og spesialetterforsker, og bor i Paris. Orla er enke og kan ikke lage mat. Hun og teamet får en utfordring når en av de rikeste mennene i Paris, Adam Fabre, forsvinner, og et par dager senere finner de bilden hans forlatt med en død kvinne i baksetet. Orla begynner å grave i fortiden, og finner noen historier som aldri skulle frem. Familien Tesson har store hemmeligheter fra den tiden de bodde i Algerie. Flere lik blir funnet og politiet kommer ikke nærmere en løsning på saken. Noen tilfeldige spor får fart på saken, og omsider er tarantellen innen rekkevidde.
.
.
- Dette er en utrolig god bok. Den er litt forvirrende når forfatteren bytter veldig mellom fortid og nåtid. Det er mange detaljer fra Algerie som må frem, så konsentrasjonen må være på topp hele tiden. Forfatteren får leseren til å tenke. Jeg tror jeg mistenkte stort sett alle personene som var med i boken. Alle kunne vært potensielle mordere, og ikke alle hadde alibi. Den er spennende og passer bra for dem som liker kriminalromaner og ikke liker å lese så lange bøker. Anbefales!

4 kommentarer:

 1. Nok en bok jeg ikke kjenner så godt til. Dette er jo veldig interessant:) Har du lest denne tidligere, eller har du rukket det nå mellom heldagsprøver og prosjekt?

  SvarSlett
 2. Denne er jeg akkurat ferdig med. Fikk klemt den inn mellom alt :)

  SvarSlett
 3. Du er rask til å lese og anmelde du:D Hva syns du om språket og virkemidler i boka? Skriver Thørring bra?:)

  SvarSlett
 4. Boka var kjempe bra. Det var noe som skjedde hele tida. Selv om den var litt forvirrende i starten var den kjempe bra.

  SvarSlett