mandag 7. november 2011

FASANDREPERNE av Jussi Adler-Olsen

Eliten i samfunnet er så heldige at de får gå på kostskole. Og når det blir for kjedelig der, finner de på andre ting. I "Fasandreperne" er Carl og Assad i full gang med en ny sak, som aldri ble løst. Denne gangen peker etterforskningen i retning av en gjeng kostskoleelever. Denne gruppen består av tre av Danmarks rikeste og mest velstående menn, og en kvinne som en gang var som dem. Men av frykt har hun nå bodd på gaten som uteligger, i skjul.

Etterforskningen krever at denne kvinnen, Kimmie, blir funnet. Hun vet noe som kan felle kostskolegjengen. Kappløpet er i gang, Avdeling Q må finne henne før kostskoleguttene kommer dem i forkjøpet.

Kostskoleguttene er mer enn interessert i at deres hemmeligheter holdes skjult, koste hva det koste vil. Og Kimmie skal tas. En etter en advarer Kimmie mennene om at hun husker dem, og at hun er etter dem.

Cark og Assad er et radarpar! Der Carl ikke strekker til, er Assad straks på plass. Og Carl slipper han mer og mer inn i etterforskningen og politiarbeidet.

Nok en suksess fra Adler-Olsen, men personlig synes jeg ikke den var like bra som nr. 1. Og skal jeg tro de som  har lest dem alle, så har jeg det beste i vente. Jeg gleder meg skikkelig!
Jeg er utrolig spent på om vi får vite hele historien til Assad. For inntil nå så er han veldig hemmelighetsfull. Men innimellom får vi se litt av villmannen i ham, og som sagt, jeg gleder meg som et barn til fortsettelsen!  :D

1 kommentar:

  1. Jeg likte første boka bedre enn denne. Den er spennende, men det er mye grotesk vold i boka. Men jeg liker Assad, han er en morsom karakter!

    SvarSlett