søndag 20. februar 2011

DET SISTE BARNET av John Hart


For et år siden forsvant Alyssa inn i en fremmed bil. Ingen har sett henne siden. Den eneste som tror at hun fortsatt er i live, er tvillingbroren hennes, Johhny. Han har mistet alt: faren dro etter at Alyssa forsvant og moren forsvant inn i en verden av alkohol, dop og mishandling. Johnny bestemmer seg for å finne Alyssa, slik at familien blir reddet og alt kan går tilbake til normalen igjen.

Hunt er politimann, og hadde ansvaret for forsvinningssaken til Alyssa. Han jobber fortsatt med forsvinningen. I smug. Han følger med Johnny og moren, passer på dem. Og det blir ikke bedre av at enda en jente forsvinner.
Nesten samtidig som beskjeden kom, faller en døende mann av en bro hvor Johnny sitter. Det siste mannen sier før han dør, er at han fant henne, og at Johnny må løpe. Oppe på broa kjører en mann av gårde, etter å ha send en annen mann over broa..

Etterforskningen går litt for sakte, og tiden den forsvunnede jenta har igjen å leve blir bare mindre og mindre. Johnny blir lei av at det ikke blir noen resultater, så han starter jakten på egen hånd. Da kommer han i kontakt med miljøer der barn over hodet ikke hører hjemme. Og takket være Johnny finner han jenta, og etterforskningen tar et langt skritt i riktig retning. Hunt finner flere barn drept og begravet, men ikke Alyssa.
Oppi alt som skjer, pågriper Hunt stefaren til Johnny. Stefaren har misbrukt og slått både Johnny og moren helt siden faren dro. Dette visste Hunt, men uten beviser kunne han ikke tas. Før nå. Og plutselig er flere av de som man vanligvis stoler på hovedmistenkt. Etter ett år med hjemsøking i drømmene, kan endelig Hunt sove natten igjennom.

Stort sett alle bøkene jeg leser, er gode bøker. Denne inkludert. Bøkene er stort sett gode så lenge pulsen stiger, og hjernen jobber for å finne den skyldige. Litt raseri og irritasjon hjelper også på. Puls og irritasjon var det nok av i denne boka. Kidnapping og misbruking av barn vekker irritasjon hos de fleste.
En amerikaner som fortjener en god plass i bokhylla.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar