søndag 3. mai 2009

KADAVER av Aleksander L. Nordaas


Aleksander Leines Nordaas (1982) er født, oppvokst og bor i Mosjøen. Han er manusforfatter og regissør. Kadaver er hans debutt bok innenfor romansjangeren.

Denne boken er egentlig veldig god, men litt forvirrende til tider. Det er mye som skjer på forskjellige tider, og mye som skjer samtidig. Dette gjør at jeg ikke har anelse på hvordan jeg skal få skrevet et godt innlegg om denne, men jeg får gjøre et forsøk..

Edvard er begravelsesagent, og har en kone og en datter. Datteren er det kjæerste han eier, og kan ikke leve uten henne. Men derimot kona, hun var han egentlig ikke forelsket i. Han er forelsket i damen i blomsterbutikken, og det har han vært siden han var tenåring.

Edvard skal til Sverige for å handle sprit. Han har en kiste bak i begravelses vogna. Oppi der legger han spriten. Edvard kjører på en jente i veien. Hun er død. Han har sett henne før. Han legger henne i kista, sammen med sprit-osen. Det er kaldt, mørkt, ingen i nærheten og han hører lyder. Han ser syner. Jenta våkner, og plutselig lever hun. Edvard skyter henne med pistolen han har i hanskerommet. Han skyter flere hull i henne, men hun kjenner ingenting.

Fortiden sniker seg på og døden er mer skremmende enn noen gang.

2 kommentarer:

  1. Jøss. Visste ikke at du leste denne! Makabert...
    Artig med lokale forfattere:)

    SvarSlett
  2. Det er faktisk en god stund siden jeg leste den, men jeg var ikke sikker på hvordan jeg skulle skrive den. Den var litt vrien. ;)

    SvarSlett