onsdag 13. mai 2009

KURT QUO VADIS? av Erlend Loe

Kurt er på ferde igjen. Denne gangen er han veldig lei seg for at han ikke er like viktig som doktorer, og andre viktige mennesker. Dette har han bestemt seg for å gjøre noe med. Han slutter i jobben som truckfører på kaia til Gunnar, og går til en spåkone. Denne spåkona sier at han kommer til å bli viktig en plass der det er mye støv. Han tusler forbi en butikk med en støvsuger i vinduet. Han kjøper den og verdens lengste skjøteledning. Han og Bud går rundt og støvsuger hele byen. Men det er nemmelig ikke lov. Derfor drar dem til Tyskland. Der møter de en mann som blir veldig sint for at Kurt har tatt ideen hans om å støvsuge verden. Så han stenger Kurt og Bud inne i kjelleren. De graver seg ut med en t-skje og rømmer tilbake til Norge. På Kielfergen trenger kapteinen en doktor. Så Kurt og Bud sier at de er doktorer. Etter at de har kurert den syke damen, drar de rett på sykehuset og søker jobb. De plastrer mange pasienter hver dag, helt til de får sparken for at overlegen finner ut at de ikke er doktorer på ordentlig. Da setter Kurt seg på toppen av en stang, og sier at der skal han sitte helt til han vet alt. Når det er truckførerkonkurranse, braker alle truckene forbi barnehagen så fort at den faller sammen. Da spretter Kurt ned fra stangen og begynner å redde barnehagebarna med trucken sin. Da skjønner Kurt at å kjøre truck er like viktig som å være doktor.

Nok en ganial bok fra Loe. Selv om man skjønner det som kommer til å skje, så er det spennende og man kan faktisk lære noe. Og alt er så enkelt. Ingenting er komplisert i boken. Kurt er en genial mann...

Les boka her:

5 kommentarer:

 1. Det var godt å tenke litterært igjen etter eksamen?:)

  SvarSlett
 2. Det var 3 av 5^^
  Har du lest/hørt de en gang i dine yngre dager også? Jeg tror jeg har gjort det selv, og når jeg leser handlingsreferatene begynner jeg igjen å flire av hvor morsomme jeg husker at bøkene var:D

  SvarSlett
 3. De siste ukene har det jo bare vært matte, så det var litt godt å komme tilbake til bøkene igjen. :)
  Jeg hadde ikke hørt om dem før vi begynte med lesing og særene i nosktimene. Og hvorfor jeg ikke leste dem som barn skjønner jeg ikke. Har lest nr. 4 og, men har ikke hatt tid til å lagt den ut enda. Den kommer vel i løpet av helgen håper jeg. ;)

  SvarSlett
 4. Flott!!! Det gjorde seg med boka i tilknytning. Husk, du kan godt skrive "Les boka her" og gjøre den setningen aktiv med hyperkobling til NB.

  SvarSlett