onsdag 25. desember 2013

DOKTOR PROKTOR OG DET STORE GULLRØVERIET av Jo Nesbø

Etter at Bulle, Lise og Doktor Proktor reddet Norge sist, har Bulle bodd i Sør-Trøndelag med Petter. Han kan ikke være hjemme fordi alle ler av han. Ingen tror på dem at de reddet verden fra Månekameleonen.. Men nå trenger Konge og fedreland nok en gang hjelp fra trekløveret i Kanonveien.
Denne gangen har Crunch-brødrene (Alfie, Betty og Charlie) stjålet verdens største diamant, hele Brasils gullbeholdning og i tillegg hele Norges gullbeholdning. Norges gullbeholdning besto av bare en gullbarr, fordi tannlegene opp gjennom årene har brukt all gullet til å fylle tenner med. Så Bull, Lise og Doktor Proktor får i oppgave å finne gullet og redde Norge fra å gå konkurs og bli fattig.

Derfor reiser de til London for å finne bevis for at det er Crunch-brødrene som står bak ranene. For å finne ut det må trekløveret gjennom flere prøvelser, blant annet å bryte seg inn i verdens sikreste bank! Det er ikke bare bare, men med Doktor Proktors nyeste oppfinnelser klarer de det meste.
Men når Bulle blir tatt til fange av Crunch-brødrene, må han lære dem de internasjonale reglene i Knokepoker, for hvis han ikke kommer seg unna blir han malt til Parmesanost!

Og ikke nok med det, men Bulle og Lise må delta i Cupfinalen i fotball for å få tilbake Norges gullbarr! Det kan virke som en umulig oppgave, spesielt siden motstanderne Chelchester City har verdens beste og dyreste spiller, Ibranaldovez. Denne gangen ligger seieren på Lises skuldre, med litt hjelp fra Doktor Proktors prompepulver!

Nok en gang klarer Jo Nesbø å underholde leseren fra perm til perm. Dette er ikke bare underholdene for barna, men det ligger så mye humor her for de voksne også. Alle personene som er med, har navn som ligner kjente navn. For eksempel spiller Smale Langeland på Rotten Ham, Bulle spiller Cupfinalen under Aliasen Unnar Gunnar Sol Skjerl, og Bulle og Lises detektivnavn er Skjerl & Kålmes (Altså Sherock Holmes). Dette gir historien liv, selv for de voksne!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar