torsdag 29. april 2010

REGINES BOK av Regine Stokke

Regine Stokke fikk i august 2008 vite at hun hadde kreft i ryggmargen. På bloggen sin skrev hun og oppdaterte hun alle følgerne sine om sykdommen sin og hvordan det er å leve med kreft. Hun fikk en ryggmargstransplantasjon, men fikk tilbakefall.
At en jente på bare 17/18 år kan skrive, tenke og uttrykke seg slik som hun gjorde er helt utrolig. Og ikke bare var hun en kunstner med ord; hun var både en fantastisk maler og fotograf. I boken er det flere smakebiter av kunstverkene hennes. Vi får også høre hvordan det er å være nærmeste pårørende. Både mor, søster og de nærmeste vennene er med i boken.
Etter tilbakefallet levde Regine livet. Hun virkelig levde. Hun dro på konserter, var på festivaler, reiste på turer, og var sammen med venner midt oppi cellegiftkurene.

Det hun virkelig ville ha frem med denne bloggen og boken var hvordan det er å leve med kreft, men mest hvordan du kan hjelpe. Hun oppfordret alle til å bli både blodgivere og benmargsdonorer. Flere sykehus har hatt stor pågang med ungdommer som ville gi blod.
I desember 2009 døde Regine Stokke i sin egen seng etter en lang tid i visshet om at enden var nær.

Hvis du klarer å lese denne boka uten å gråte og lære en god del om livet, så er det noe galt! Regine lærte meg virkelig å sette pris på livet og bare være glad for å leve. Hun virkelig elsket å leve, og hun oppfordret alle andre til å gjøre det.

Bloggen kan du lese her, men boka anbefales virkelig! Det er masse ekstra, både kommentarer, innlegg som aldri ble publisert og et kapittel som moren har skrevet i ettertid. Det er en utrolig sterk historie fra en ubeskrivelig sterk jente.

2 kommentarer:

  1. Fulgte Regine en stund før hun døde, og skal virkelig lese boka. Har kikket i den og det er utrolig hvor kreativ og dyktig hun var.
    Skal kjøpe den inn på biblioteket tvert!

    SvarSlett
  2. Det er en bok som kommer til å bli lånt mye på biblioteket, ja. Regine er virkelig en rollefigur for usikre elever. :)
    Virkelig verdt å lese!

    SvarSlett