mandag 1. april 2013

GLASSDUKKENE av Jorun Thørring

Samen Aslak Eira i Tromsøpolitiet får nok å gjøre når flere kvinnelige studenter forsvinner en etter en, og blir funnet drept noen dager senere. De finner kvinnene i eller ved Prestvannet, like ved studentboligene de bor i. Eira finner ingen klare motiver til hvorfor studentene blir bortført, men får god hjelp av univeristetspsykolog Mona Lie. Alle jentene tilhørte samme vennegjeng, men var alle veldig ulike. Dette forvirrer Eira enda mer. Etter hver kommer det informasjon om at en av jentene har lagt ut nakenbilder av seg selv på internett. Men dette forklarer ikke forsvinningen av de andre jentene. Men når den siste av jentene blir meldt savnet på vei hjem til Kåfjord, begynner Eira å se sammenhengen mellom disse drapene og en forsvinning et år tilbake. Denne uoppklarte forsvinningen har vært et vondt gnagsår for Eira!
Når Eira begynner å nærme seg får morderen panikk, prøver morderen å rømme, å drepe Mona Lie, og tar Eiras sønn som gissel, finner han frem sine samiske aner og ordner opp.

Denne boken var årets påskekrim for mu\in del, og jeg åpnet den et par dager for påskeferien startet. Jeg satt på kvelden i senga mi oppe i Tromsø å leste om disse jentene som ble kidnappet rett borti nabolaget. Jeg har aldri følt krimmen på kroppen som da. Og det er første gang jeg leser en bok og hele tiden vet hvor handlingen tar sted. Det var veldig kult, helt til ei av jentene forsvant rett nedi veien.. Det er veldig interessant når man hele tiden følger politiet og morderen parallelt  selv om man ikke vet hvem morderen er. Jorun Thørring skriver veldig bra, og anbefales til alle krimelskere!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar