tirsdag 6. juli 2010

HYPNOTISØREN av Lars Kepler

I Hypnotisøren møter vi Erik Maria Bark, som er hypnotisøren. Han jobbet som aktiv hypnotisør på 90-tallet. Han mente at hypnose kunne hjelpe sterkt traumatiske pasienter, inntil han blir anmeldt for trakassering. Da lover han å aldri praktisere hypnose igjen. Helt til han møter politietterforsker Joona Linna.

En hel familie er funnet brutalt drept i hjemmet sitt, den eneste overlevende er sønnen. Alle har mange knivstikk, og det er så vidt sønnen er i live. Erik hypnotiserer sønnen for å finne ut om han så gjerningsmannen. Gutten, som heter Josef, tilstår alle drapene.

Når Josef rømmer fra sykehuset for å drepe Erik, begynner et kappløp mot tiden. Samtidig som dette skjer, blir kona og sønnen til Erik sterkt neddopet, og sønnen blir kidnappet. Det er svært alvorlig, siden Benjamin er bløder og må ha medisin minst en gang i uka. Josef er veldig ustabil og psykisk syk. Han jakter på Erik, mens han og kona febrilsk prøver å finne sønnen sin.

Erik må grave lang tilbake i tid, til da han var hypnotisør, for å finne kidnapperen. Situasjonen som Erik og kona Simone er i tærer på ekteskapet, og julen er rett rundt hjørnet..

Hypnotisøren  er den første boka i en serie på 3 (eller 4) bøker. Jeg likte boka veldig godt. Selv om drapsmannen ble avslørt ganske tidlig, synes jeg at Lars Kepler klarte å bevare spenningen. Det var veldig få dødpunkt, stort pluss for det! Lars kepler er et pseudonym; Alexander Ahndoril og Alexandra Coelho Ahndoril er hjernene bak boka. Nå gleder jeg meg til bok nr. 2 :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar